2025. július 28., hétfő

Joghurtos almás sütemény

Az utóbbi időkben nagy kedvencünk lett ez a pihe - puha, pikk- pakk kész van joghurtos almás sütemény. Ajánlom szeretettel, mert nagyon finom :)

Elkészítési idő: 1 óra

Hozzávalók (egy kisebb kerek vagy négyszögletű tepsihez): 21 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna, késhegynyi só, 4 alma, 2 tojás, 1 tasak vaníliás cukor, 15 dkg cukor, 120 ml olaj, 120 ml görög joghurt. Az öntethez: 5 dkg cukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál olvasztott vaj.

Elkészítése: Az almát meghámozzuk,kisebb darabokra szeleteljük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával. A tojást sikmára kavarjuk a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, majd hozzá keverjük az olajat és a görög joghurtot. Végül az almát beleforgatjuk a masszába, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Az olvasztott vajat elkeverjük a cukorral és a fahéjjal, a massza tetejére csurgatjuk.

180 fokra előmelegített sütőben 30 – 35 perc alatt készre sütjük. Kihűlve szeleteljük.




Nincsenek megjegyzések: