Nem olyan rég jött szembe velem a facebookon a konfitált paradicsom, s annyira megtetszett, hogy ki kellett próbálnom. Hú, nagyon finom lett, én egy nyitott szendvicset készítettem vele ( holnap leírom azt is), de egyszerűen friss kenyérrel tunkolva is isteni finom, de salátákba vagy valamilyen tésztás fogásba is nagyon el tudom képzelni.
Elkészítési idő: kb. másfél óra
Hozzávalók ( 2 kisebb befőttes üveghez): 30 dkg koktélparadicsom, 5 cikk fokhagyma héjastól, 2 szál friss bazsalikom, szárított bazsalikom és oregánó, só, bors, 1 dl olívaolaj, 1 dl napraforgóolaj.
Elkészítése: A napraforgóolajat elkeverjük az olívaolajjal. Egy kisebb hőálló edény alján elterítjük a friss bazsalikomot, ráhelyezzük a koktélparadicsomokat, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, ráöntjük az olajat( annyit, hogy csak majdnem ellepje), 120 fokra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük, amíg a paradicsomok héja megereszkedik. Hagyjuk kihűlni, majd a paradicsomokat és a héjából kinyomkodott fokhagymát a befőttes üvegekbe helyezzük, felöntjük az olajjal, lezárva hűtőben napokig eláll.
Megjegyzés: Készíthetjük csak olívaolajjal is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése