Nem hiszem, hogy az olaszok készítenek ilyen töltött gombát, de az ízvilága mégis teljesen olaszos, mert a paradicsomos töltelék pont úgy készül, mint a bruschetta feltétje, és olasz sajt egészíti ki. Ha húsmentes töltött gombára, húsmentes vacsira vágyunk ez tökéletes megoldás, ráadásul gyorsan elkészül.
Elkészítési idő: 1 óraHozzávalók( 2 személy részére): 8 - 10 nagy gomba ( vagy 15 - 16 kisebb), 20 dkg koktélparadicsom, 2 cikk fokhagyma, só, bors, 5 - 6 bazsalikom levél, kevés olívaolaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanél reszelt parmezán sajt, 15 dkg reszelt mozzarella sajt.
Elkészítése: A gombák tönkjét eltávoltjuk, megkenjük őket kevés olívaolajjal kívül, belül,sózzuk, borsozzuk. A koktélparadicsomot apróra vágjuk, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, finomra aprított bazsalikomot, sót, borsot, csorrintásnyi olívaolajat, összekeverjük. A gombafejeket megtöltjük a paradicsomos töltelékkel, megszórjuk a parmezán sajttal, a zsemlemorzsával, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg a gombák kezdenek kicsit összeesni, ekkor rászórjuk a mozzarella sajtot, készre sütjük. Melegen tálaljuk, friss kenyérrel a legfinomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése