2023. július 16., vasárnap

Kókuszos piskóta eperdzsemmel (Jam and Coconut Sponge)

 Az angol diákok (és nem csak) kedvence, iskolai étkezdékben is sokszor szerepel. 

Hozzávalók (25cm x 22 cm es tepsihez): 20 dkg puha vaj, 15 dkg cukor, 3 tojás, 1 teáskanál vanília eszenc, 1 citrom lereszelt héja, 20 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 10 dkg kókuszreszelék, 5 teáskanál tej. A tetejére: 20 dkg mag nélküli eperdzsem, 3 dkg kókuszreszelék.

Elkészítése: A tojásokat felverjük. A lisztet elkeverjük a kókuszreszelékkel és a sütőporral. A vajat simára kavarjuk a cukorral és a vanília eszenccel, hozzáadjuk a citromhéjat, majd váltogatva hozzá kavarjuk a tojást, a lisztet és végül a tejet, míg egynemű masszát kapunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen rákenjük az eperdzsemet és megszórjuk a kókuszreszelékkel. Kihűlve szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések: