Ez egy nagyon, de nagyon finom olasz recept, nagyon szerettük :) Elronthatatlan :)
Hozzávalók ( 2 személy részére): 40 dkg csirkemell filé, 2 evőkanál liszt, só, bors, oregánó, pirospaprika, friss bazsalikom, 4 evőkanál olívaolaj, 1 nagy hagyma, 5 cikk fokhagyma, 15 dkg szárított paradicsom, 1 piros paprika, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 dl jó minőségű fehérbor ( Savignon Blanc pl.), 3 dl tejszín, 2 evőkanál kapribogyó, 10 dkg parmezán, 25 dkg tészta.
Elkészítése: A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A szárított paradicsomot késes aprítóban pürésítjük.
A csirkemellett csíkokra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk a liszttel, a felforrósított olívaolajon megpirítjuk, félretesszük. Ugyanabban az edényben a csíkokra vágott hagymát és paprikát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a pirospaprikát, az oregánót, átforgatjuk, felöntjük a fehérborral, hagyjuk az alkoholt teljesen elpárologni belőle, hozzáadjuk a paradicsompürét, a szárított paradicsom pürét, felöntjük kb 2 dl vízzel, fedő alatt pároljuk, míg szósz - szerű állaga lesz, ha szükséges még sóval, borssal fűszerezzük. Ekkor felöntjük a tejszínnel, felforraljuk, hozzáadjuk a csirkemellet, a kapribogyót, a reszelt parmezánt, összeforraljuk. A szószt a tésztával tálaljuk, a tetejét megszórjuk finomra aprított bazsalikommal.
2 megjegyzés:
Nagyon finom lehetett 😃
Katalin, az volt, nagyon :)
Megjegyzés küldése