A
régi öregek tréfásan azt szokták mondani, ha pityóka (krumpli)
terem, akkor már nem halunk éhen, ez tényleg így van, mert
tudjuk, hogy a magyar ember sokféle múdon eszi a krumplit, az
újkrumpli viszont csak így sütve, önmagában is tökéletes étel.
Hozzávalók
( 4 személy részére), 1, 5 kg apró újkrumpli, kevés olaj, só,
bors, fokhagymás só, nagy csokor kapor, 30
dkg
juhsajt.
Elkészítése:
Az újkrumpli héját lesúroljuk, megmossuk, egy nagyobb tepsibe
helyezzük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fokhagymás sóval,
megöntözzük az olajjal, alaposan összeforgatjuk, kb 2 dl vizet
öntünk rá, 180
fokra
előmelegített sütőben, fedő nélkül kb 45 percig sütjük míg
a leve teljesen elpárolog, majd pirosra sütjük, az utolsó 5
percben hozzáadjuk a finomra aprított kaprot, a lereszelt sajtot,
visszatoljuk a sütőbe míg a sajt ráolvad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése