2019. június 4., kedd

Kapros, sajtos sült újkrumpli


A régi öregek tréfásan azt szokták mondani, ha pityóka (krumpli) terem, akkor már nem halunk éhen, ez tényleg így van, mert tudjuk, hogy a magyar ember sokféle múdon eszi a krumplit, az újkrumpli viszont csak így sütve, önmagában is tökéletes étel.


Hozzávalók ( 4 személy részére), 1, 5 kg apró újkrumpli, kevés olaj, só, bors, fokhagymás só, nagy csokor kapor, 30 dkg juhsajt.
Elkészítése: Az újkrumpli héját lesúroljuk, megmossuk, egy nagyobb tepsibe helyezzük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fokhagymás sóval, megöntözzük az olajjal, alaposan összeforgatjuk, kb 2 dl vizet öntünk rá, 180 fokra előmelegített sütőben, fedő nélkül kb 45 percig sütjük míg a leve teljesen elpárolog, majd pirosra sütjük, az utolsó 5 percben hozzáadjuk a finomra aprított kaprot, a lereszelt sajtot, visszatoljuk a sütőbe míg a sajt ráolvad.

Nincsenek megjegyzések: