Hozzávalók
( 2 személy részére): 2 közepes padlizsán, só, bors, fokhagymás
só, 2 tojás, 4 cikk fokhagyma, kis csokor kapor, 4 evőkanál
liszt, olaj a sütéshez. A körethez: 15 dkg kuszkusz, 40
dkg
gomba, 4 cikk fokhagyma, 3 zöldhagyma, só, kis csokor kapor, 2
evőkanál olaj.
Elkészítése:
Először elkészítjük a köretet. A kuszkuszt egy tálba öntjük,
sózzuk, leforázzuk annyi vizzel ami épp ellepi, hozzákavarjuk az
olajat, frissen tartó fóliával befödjük 10
percig
pihentetjük, míg megdeged, ekkor kifödjük, átkavarjuk. A
felszeletelt gombát a finomra aprított fokhagymával együtt
megpirítjuk, sózzuk, amikor majdnem kész hozzáadjuk a karikára
vágott zöldhagymát, a finomra aprított kaport, borsozzuk, 3
percig együtt pirítjuk, hozzáadjuk a kuszkuszt, alaposan
összeforgatjuk.
A
padlizsánt 180
fokra
előmelegített sütőben kb 45 perc alatt megsütjük, a sütőből
levéve pár percig egy konyharuhával letakarjuk, majd a héját
óvaosan eltávolítjuk, a szárát rajta hagyjuk, szűrőbe tesszük,
hogy lecsepegjen. A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk,
hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a finomra aprított kaport. A
lecsepegtetett padlizsánt sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a
fokhagymás sóval, lisztbe , majd a fűszeres tojásba forgatjuk,
forró olajban, mindkét oldalán kisütjük.
Megjegyzés:
A padlizsán omlett fülöp - szigeteki neve Tortang talong, eredetileg
reggeliként fogyasztják rizs és paradicsomszósz társaságában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése