2019. június 5., szerda

Epres, csokoládépudingos kuglóf

Desszertként egy nagyon finom, de mégis egyszerű süti készült, mindenkinek ízlett :)


Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 evőkanál kókuszreszelék, másfél kávéskanál sütőpor, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 tojás, 1 dl olaj, 2 dl tej, 15 dkg eper. A diszítéshez: 1 csokoládés pudingpor, 4 dl tej, 2 evőkanál cukor, 3 evőkanál kókuszreszelék, néhány eper.
Elkészítése: egy kisebb tálban a lisztet elkeverjük a sütőporral, a kókuszreszelékkel. Egy másik edényben elkeverjük a tojást a cukorral,  a tejjel, az olajjal, a vaníliás cukorral. A lisztes és a folyékony részt vigyázva összeforgatjuk, amíg a liszt teljesen átnedvesedik.
A masszát vajjal kikent kuglófformába öntjük, rászórjuk a kis darabokra vágott epret, 180 fokra előmelegített sütőben kb fél óra alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, csak azután vesszük ki a formából.
A pudingot 4 dl tejjel és a cukorral megfőzzük, a kihűlt kuglófra csurgatjuk, megszórjuk a kókuszreszelékkel, félbe vágott eprekkel diszítjük.

Nincsenek megjegyzések: