2019. május 10., péntek

Tárkonyos csirkemártás quinoával

Hagyományos az újjal :) Finom :)


Hozzávalók (4 – 5 személy részére ): 50 dkg felső csirkecomb, 2 kis csokor friss tárkony, 2 közepes hagyma, 5 cikk fokhagyma, 3 evőkanál liszt, 5 – 6 dl tej, só, bors, kevés olaj. A körethez: 15 dkg quinoa, kevés olaj, 1 hagyma, fokhagymás só, só.
Elkészítése: A csirkecomb bőrét eltávolítjuk, kicsontozzuk, csíkokra vágjuk. A finomra aprított hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadunk 1 kis csokor finomra vágott tárkonyt, kissé átforgatjuk, hozzáadjuk a csirkecombot, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk, felöntjük annyi vízzel ami ellepi, fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Ekkor hozzáadjuk a másik csokor finomra aprított tárkonyt, a lisztet, kissé átpirítjuk, felöntjük a tejjel, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, folyamatosan kavargatva besűrítjük.
A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a quinoát, sózzuk, megszórjuk a fokhagymás borssal, felöntjük annyi vízzel ami jól ellepi, fedő alatt puhára pároljuk, ha szükséges a vizet még pótoljuk. Tálalás előtt 10 percig pihentetjük.


Nincsenek megjegyzések: