Hozzávalók
(4 – 5 személy részére ): 50
dkg
felső csirkecomb, 2 kis csokor friss tárkony, 2 közepes hagyma, 5
cikk fokhagyma, 3 evőkanál liszt, 5 – 6 dl tej, só, bors, kevés
olaj. A körethez: 15
dkg quinoa, kevés
olaj, 1 hagyma, fokhagymás só, só.
Elkészítése:
A csirkecomb bőrét eltávolítjuk, kicsontozzuk, csíkokra vágjuk.
A finomra aprított hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük
az olajon, hozzáadunk 1 kis csokor finomra vágott tárkonyt, kissé
átforgatjuk, hozzáadjuk a csirkecombot, sózzuk, borsozzuk,
fehéredésig pirítjuk, felöntjük annyi vízzel ami ellepi, fedő
alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Ekkor hozzáadjuk
a másik csokor finomra aprított tárkonyt, a lisztet, kissé
átpirítjuk, felöntjük a tejjel, ha szükséges sózzuk,
borsozzuk, folyamatosan kavargatva besűrítjük.
A
finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon,
hozzáadjuk a quinoát, sózzuk, megszórjuk a fokhagymás borssal,
felöntjük annyi vízzel ami jól ellepi, fedő alatt puhára
pároljuk, ha szükséges a vizet még pótoljuk. Tálalás előtt 10
percig
pihentetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése