Szezonja van :) Epres süti, ha igaz amit az elárusítók mondanak, akkor már hazai eper, Szatmárról.
Hozzávalók ( 24 * 20 cm - es tepsihez): 2 tojás, 20 dkg cukor, 1 ld olaj, 30 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 dl ásványvíz, 1 citrom lereszelt héja.
A töltelékhez: 70 dkg tehéntúró, 4 evőkanál búzadara, 4 tojás, 15 dkg cukor, pici só, 25 dkg eper.
Elkészítése: A tehéntúróhoz hozzáadjuk a búzadarát, a tojást, a cukrot, a sót, alaposan kikavarjuk. Felhaszálásig a hűtőben tároljuk. Az epret megmossuk, felszeleteljük.
A tojást a cukorral fehéredésig kavarjuk, hozzáadjuk a citromhéjat, fokozatosan hozzákavarjuk az olajat, majd váltogatva hozzákavarjuk a sütőporral elkevert lisztet és az ásványvizet, mjg egynemű masszát kapunk, a masszát kétfele osztjuk.
A massza felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb 7 - 8 percig sütjük míg majdnem készre sül, ekkor rásimítjuk a tehéntúrót, a tehénúróba belenyomkodjuk az eper felét, a tetejére rásimítjuk a magmaradt tésztát, rászórjuk a megmaradt epret, visszatesszük a sütőbe, kb 25 - 30 percig sütjük. Süteménytűvel tegyünk próbát.
Teljesen kihülve kockákra szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése