Csirke vadász módra, vagyis olasz nevén Cacciatore, egy finom gombás, paradicsomos ragu.
Hozzávalók ( 4 személy részére): 8 csirke felsőcomb, 50 dkg gomba, 2 hagyma, 8 cikk fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 25 dkg hámozott paradicsom, 10 dkg sűrített paradicsompüré, 0,5 dl minőségi fehérbor, 3 babérlevél, szárított bazsalikom és oregánó, só, bors, kevés olaj. A körethez: 25 dkg száraztészta. A tálaláshoz: 10 dkg sajt.
Elkészítése: A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, a bőrös felükkel lefelé a felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, majd eltávolítjuk az olajból, a bőrét lehúzzuk. A finomra aprított hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, kissé átpirítjuk, míg a gomba összeesik, rászórjuk a lisztet, visszatesszük a csirkecombot, megöntözzük a fehérborral, hagyjuk elpárologni, felöntjük kb 1 dl vízzel, hozzáadjuk a kockára vágott hámozott paradicsomot, a sűrített paradicsomot, a bazsalikomot, oregánót, babérlevelet, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk, takaréklángon, fedő alatt puhára pároljuk, ha szükséges a vizet még pótoljuk, hogy ne kapjon oda. A szokásos módon kifőzött tésztával, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése