Ez a saláta önmagában is az asztalunk laktató, mutatós
fogása lehet, de ha kihagyjuk belőle a sonkát akkor akár sült hús, hal mellé is
kiváló köret.
Hozzávalók ( 2 személy részére): 60 dkg lila krumpli, 4 evőkanál konzerv
csemegekukorica, 4 evőkanál konzerv zöldborsó, 10 dkg telemea sajt, 5 dkg
gépsonka, 2 üvegben eltett csípőspaprika, só, zöldpetrezselyem. Az öntethez: 0, 5 dl olívaolaj, 1 teáskanál
magos mustár, 4 – 5 evőkanál a csípőspaprika levéből, pici bors.
Elkészítése: a
krumplit enyhén sós vízben héjában puhára főzzük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk,
kis kockákra vágjuk. A kockára vágott
krumplit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a csemegekukoricát, a borsót, a kis
kockára vágott telemeát és gépsonkát, a karikára vágott csípőspaprikát,
sózzuk,alaposan összeforgatjuk. A
mustárt elkavarjuk a csípőspaprika levével, hozzáadjuk az olívaolajat, a
borsot. Tálalás előtt a krumplisalátára csurgatjuk, megszórjuk a finomra
aprított zöldpetrezselyemmel.
Megjegyzés:
Természetesen fehér krumpliból is elkészíthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése