2018. január 19., péntek

Lila krumpli saláta

Ez a saláta önmagában is az asztalunk laktató, mutatós fogása lehet, de ha kihagyjuk belőle a sonkát akkor akár sült hús, hal mellé is kiváló köret.


Hozzávalók ( 2 személy részére): 60 dkg lila krumpli, 4 evőkanál konzerv csemegekukorica, 4 evőkanál konzerv zöldborsó, 10 dkg telemea sajt, 5 dkg gépsonka, 2 üvegben eltett csípőspaprika, só, zöldpetrezselyem.  Az öntethez: 0, 5 dl olívaolaj, 1 teáskanál magos mustár, 4 – 5 evőkanál a csípőspaprika levéből, pici bors.
Elkészítése: a krumplit enyhén sós vízben héjában puhára főzzük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk.  A kockára vágott krumplit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a csemegekukoricát, a borsót, a kis kockára vágott telemeát és gépsonkát, a karikára vágott csípőspaprikát, sózzuk,alaposan összeforgatjuk.  A mustárt elkavarjuk a csípőspaprika levével, hozzáadjuk az olívaolajat, a borsot. Tálalás előtt a krumplisalátára csurgatjuk, megszórjuk a finomra aprított zöldpetrezselyemmel.

Megjegyzés: Természetesen fehér krumpliból is elkészíthető.

Nincsenek megjegyzések: