2018. január 11., csütörtök

Avokádós csicseriborsó saláta

Finom :)


Hozzávalók (2 személy részére): 10 dkg csicseriborsó, 1 kis fej hagyma, 3 – 4 jégsaláta levél, 1 sárgarépa, 1 érett avokádó, 5 dkg feta sajt, só, zöldpetrezselyem, kevés citromlé.

Elkészítése: A csicseriborsót  egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, másnap sózzuk,  lassú tüzön puhára főzzük, leszűrjük.  A hagymát finomra aprítjuk, a jégsaláta leveleket megtépkedjük, a sárgarépát kis csíkokra szeleteljük, a feta sajtot és az avokádót kockára vágjuk. Az így előkészített hozzávalókat egy tálban összeforgatjuk, sózzuk, megszórjuk a finomra aprított zöldpetrezselyemmel, meglocsoljuk kevés citromlével, azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: