Hozzávalók (4 – 5
személy részére): 2 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 2 sárgarépa, 1 pasztinák, 10 dkg
zeller, 3 krumpli, 15 dkg konzerv vesebab, 15 dkg savanyú káposzta, 2, 5 dl
paradicsompüré, 2 ágacska friss rozmaring, kevés olaj.
Elkészítése: A
savanyú káposztát felöntjük annyi vízzel ami ellepi, fedő alatt puhára
pároljuk. A finomra aprított hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük az
olajon, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, a kis kockára vágott
pasztinákot és zellert, a finomra aprított rozmaringot, felöntjük kb 2 liter
vízzel, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára főzzük. Amikor a leveszöldségek
megpuhultak hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a megpárolt savanyú
káposztát, a leszűrt vesebabot, a paradicsompürét, együtt készre főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése