Ha tartalmas, de mégis gyorsan elkészülő levesre vágyunk,
akkor az alábbi receptünk az igazi
választás.
Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 1 kg káposzta, 6
krumpli, 8 virsli, 1 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 2 sárgarépa, 1
petrezselyemgyökér, 4 babérlevél, 5 dl paradicsomlé, só, bors, szárított
zöldpetrezselyem és zeller, kevés olaj.
Elkészítése: A virslit karikára vágjuk az olajon kissé
megpirítjuk, kivesszük az olajból, félretesszük. Az olajban üvegesre
dinszteljük a finomra aprított hagymát és fokhagymát, felöntjük kb 2 liter
vízzel, felforraljuk, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és
petrezselyemgyökeret, puhára főzzük, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a
csíkokra vágott káposztát, a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, együtt puhára
főzzük, az utolsó 5 percben beletesszük a virslit, hozzáöntjük a
paradicsomlevet, összeforraljuk, megszórjuk a szárított zöldpetrezselyemmel és
zellerrel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése