2018. január 22., hétfő

Krumplis, virslis káposztaleves

Ha tartalmas, de mégis gyorsan elkészülő levesre vágyunk, akkor az alábbi receptünk  az igazi választás.


Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 1 kg káposzta, 6 krumpli, 8 virsli, 1 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 4 babérlevél, 5 dl paradicsomlé, só, bors, szárított zöldpetrezselyem és zeller, kevés olaj.
Elkészítése: A virslit karikára vágjuk az olajon kissé megpirítjuk, kivesszük az olajból, félretesszük. Az olajban üvegesre dinszteljük a finomra aprított hagymát és fokhagymát, felöntjük kb 2 liter vízzel, felforraljuk, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, puhára főzzük, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a csíkokra vágott káposztát, a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, együtt puhára főzzük, az utolsó 5 percben beletesszük a virslit, hozzáöntjük a paradicsomlevet, összeforraljuk, megszórjuk a szárított zöldpetrezselyemmel és zellerrel.

Nincsenek megjegyzések: