2017. szeptember 28., csütörtök

Pagodakarfiolos bruschetta

Nagyon szép pagodakarfiolt vásároltam a jómúltkorjába, többek között ez a finom bruschetta is abból készült.


Hozzávalók (2 személy részére): fejenként 2 - 3 szelet magos kenyér, 20 dkg pagodakarfiol, 10 mag nélküli zöld olajbogyó, 5 - 6 darab olajban eltett aszalt paradicsom, 5 - 6 evőkanál tömlős krémsajt,  10 dkg reszelt sajt, 2 + 2 cikk fokhagyma, só, bors, olívaolaj, chilipehely, bazsalikom.
Elkészítése: A karfiol rózsáit lehetőleg egyik felükön laposra szeleteljük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, azt megkenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, ráfektetjük a felszeletelt karfiolt, rászórjuk a finoma aprított fokhagymát, megkenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a chilipehellyel, kb 180 fokra előmelegített sütőben , 15 - 20 perc alatt megpirítjuk, az utolsó 5 percben megszórjuk a reszelt sajttal.
A kenyeret megpirítjuk, megkenjük a megmaradt fokhagymával, megöntözzük olívaolajjal, rákenjük a krémsajtot, majd ráhalmozzuk a sült karfiolt, a karikára vágott olajbogyót, a kis darabokra vágott szárított paradicsomot, bazsalikommal diszítjük.

Nincsenek megjegyzések: