2017. szeptember 4., hétfő

Mustáros fehérkaraj kukoricás krumplipürével

Kukoricás :)


Hozzávalók (2 személy részére): 4 szelet fehérkaraj (kb 40 dkg), 2 – 3 evőkanál magos mustár, só, bors, kb 0, 5 dl olaj. A püréhez: 40 dkg krumpli, 10 dkg konzerv kukorica, 1 evőkanál vaj, 2 evőkanál krémsajt, 1 dl tej, só, zöldpetrezselyem, só.
Elkészítése: A mustárt, sót, borsot, olajat jól összekeverjük, a húsokat alaposan bekenjük vele, 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük.
A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Hozzáadjuk a vajat, a krémsajtot, a tejet, krémesre tőrjük, pürésítjük, hozzákavarjuk a kukoricát, a finomra aprított zöldpetrezselymet.

A bepácolt húst kiolajozott serpenyőben  4 – 5 perc alatt készre sütjük, a kukoricás krumplipürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: