Hozzávalók (2 személy részére): 4 szelet fehérkaraj (kb 40 dkg), 2 – 3 evőkanál magos mustár,
só, bors, kb 0, 5 dl olaj. A püréhez:
40 dkg krumpli, 10 dkg
konzerv kukorica, 1 evőkanál vaj, 2 evőkanál krémsajt, 1 dl tej, só,
zöldpetrezselyem, só.
Elkészítése: A
mustárt, sót, borsot, olajat jól összekeverjük, a húsokat alaposan bekenjük
vele, 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük.
A krumplit
meghámozzuk, hasábokra vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Hozzáadjuk
a vajat, a krémsajtot, a tejet, krémesre tőrjük, pürésítjük, hozzákavarjuk a
kukoricát, a finomra aprított zöldpetrezselymet.
A bepácolt húst
kiolajozott serpenyőben 4 – 5 perc alatt
készre sütjük, a kukoricás krumplipürével tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése