Az ősz jegyében :)
Hozzávalók (2 személy részére): 50 dkg csontos karaj, 2 hagyma,1 gerezd mag nélküli szőlő, 1 dl fehérbor, só,
bors, kevés olaj. A körethez: 50 dkg krumpli, zöldpetrezselyem, bors,
chilipehely, kevés olaj.
Elkészítése:
A felszeletelt húst sózzuk, borsozzuk,
forró serpenyőben kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Egy hőálló tálat
kiolajazunk, elterítjük benne az egyik felszeletelt hagymát, ráhelyezzük a hús
szeleteket, rászórjuk a másik hagymát, a szőlőt, felöntjük a borral és annyi
vizzel ami éppen ellepi, alufóliával lefödjük, 200 fokra előmelegített sütőben
kb 45 percig sütjük, míg megpuhul, a víz elpérolog róla, majd kifödjük, 5- 8
perc alatt megpirítjuk.
A krumplit
héjában megfőzzük, meghámozzuk, kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a
chilipehellyel, finomra aprított zöldpetrezselyemmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése