2017. szeptember 20., szerda

Őszi disznópecsenye


Az ősz jegyében :)



Hozzávalók (2 személy részére):  50 dkg csontos karaj, 2 hagyma,1 gerezd mag nélküli szőlő, 1 dl fehérbor, só, bors, kevés olaj. A körethez: 50 dkg krumpli, zöldpetrezselyem, bors, chilipehely, kevés olaj.
Elkészítése: A  felszeletelt húst sózzuk, borsozzuk, forró serpenyőben kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Egy hőálló tálat kiolajazunk, elterítjük benne az egyik felszeletelt hagymát, ráhelyezzük a hús szeleteket, rászórjuk a másik hagymát, a szőlőt, felöntjük a borral és annyi vizzel ami éppen ellepi, alufóliával lefödjük, 200 fokra előmelegített sütőben kb 45 percig sütjük, míg megpuhul, a víz elpérolog róla, majd kifödjük, 5- 8 perc alatt megpirítjuk.
A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a chilipehellyel, finomra aprított zöldpetrezselyemmel.




Nincsenek megjegyzések: