Hozzávalók (kb 30
– 40 darabhoz): 20 dkg liszt, 6 dkg cukor, 3, 5 g szárított élesztő, 2 tojás, 3 dl tej, pici
só, kevés vaj vagy olaj a sütéshez.
Elkészítése: A
tojást habosra keverjük a cukorral és a tejjel, hozzáadjuk az élesztővel
elkevert lisztet, sózzuk, összekeverjük, meleg helyen egy órát pihentetjük.
Egy teflonos
serpenyőt kikenünk olajjal vagy vajjal, negyed merítőkanálnyi tésztát a serpenyőbe
csurgatunk, kis kerek minipalacsintákat sütünk.
Vigyázzunk, mert gyorsan megégnek.
Megjegyzés:
Hollandiában direkt erre a célra kapható kis apró mélyedésekkel palacsintasütő,
de ennek hiányában is elkészíthetjük. A hollandok vajjal, porcukorral vagy almasziruppal
fogyasztják ezt a palacsintát.
3 megjegyzés:
Nekem van olyan mélyedéses serpenyőm! Nagyon klassz. De jó, hogy emlékeztettél rá.... elő kéne venni ismét. Szerintem a recept is hasonló. Mi a tengerparton ettünk először, jó porcukrosan kaptuk.... gyakorlatilag a szél mind a ruhámra fújta. De olyan jóóóó volt!
horimarika, mi is ettünk most már igazit is, szintén jó porcukrosan a Madurodamban Hágában :)
off white hoodie
off white nike
air jordan travis scott
golden goose outlet
off-white
kd 15
off white hoodie
kyrie 7 shoes
hermes belt
paul george shoes
Megjegyzés küldése