Hozzávalók (4 - 5 személy részére): 60 dkg kicsontozott felső csirkecomb, kb 60 dkg sütőtök, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, kis darab zeller, 25 dkg szárazpaszuly, 1 hagyma, 1 paprika, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 20 szemesbors, 2 teáskanál szárított bazsalikom.
Elkészítése:
- A szárazpaszulyt előző este beáztatjuk, másnap enyhén sós vízben puhára főzzük.
- A csirkecombról a bőrt eltávolítjuk, kockára vágjuk, enzhén sós vízben puhára főzzük.
- Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott levélzöldséget, a finomra aprított hagymát, a kicsumázott, kettőbe vágott paprikát, teatojásban a szemesborsot.
- Amikor a zöldség megfőtt hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott sütőtököt, együtt puhára főzzük.
- Amikor a sütőtök is megpuhult hozzáadjuk a leszűrt paszuly felét, merítőkanállal veszünk ki kevés zöldséget és sütőtököt a levesből, a megmaradt paszullyal együtt pürésítjük, visszatöltjük a levesbe, ha szükséges sózzuk.
- A tejfölt simára kavarjuk a liszttel, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, végül beleszórjuk a szárított bazsalikomot, besűrítjük.
Megjegyzés: Tejfölt, csípőspaprikát kínálunk mellé.
6 megjegyzés:
Nagyon szép lett a fotód! :-)
Csipike, köszönöm :)
Nyami,de finom lehet!!!!!
Én ma ragulevest főztem SAJÁT tárkonnyal.:) Fincsi lett!
A sütőtököt tegnap megsütöttem és ketten befaltuk a férjemmel.:)))))
Ez egy gazdag leves és biztos nagyon ízletes, még nem ismertem. Ki fogom próbálni, köszönöm! :)
Gyönyörű, hangulatos a fotód, meg is éheztem már a finom levesedre :-)
Megjegyzés küldése