2016. október 14., péntek

Sült karaj datolyaszósszal

Egy egyszerű, de mégis különleges fogás, amelynek ünnepi jellegét a datolyaszósz adja.


Hozzávalók (4 személy részére): 4 szelet bőrös fehérkaraj csonttal együtt, só, bors, kevés olaj. A szószhoz: 25 dkg szárított datolya, 4 dl meggyszörp, 1 citrom leve, 1 csillagánizs, 2 kardamommag.
Elkészítése: A hússzeletek mindkét oldalát alaposan sózzuk, borsozzuk, a felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, felöntjük annyi vízzel ami ellepi, lefödve puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.
A meggyszörpöt felforraljuk a csillagánizzsal és a kardamommal, hozzáadjuk a kimagozott, kettőbe vágott datolyát, alacsony hőfokon, folyamatosan kavargatva addig főzzük, míg besűrűsödik, végül ízlés szerint a citromlével fűszerezzük.
A húst a szósszal és krumplipürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: