2016. október 4., kedd

Szőlősaláta

A  szőlő nem csak önmagában fogyasztva, hanem salátában is igen finom :) Én csak salátaként fogyasztottam, de könnyű, friss köretként is tálalhatjuk sült vagy grillezett húsok mellé.


Hozzávalók (2 személy részére): 2 gerezd kék szőlő, 2 gerezd fehér szőlő, 2 maréknyi vegyes saláta, 5 dkg füstölt sonka, 5 dkg zöldfűszeres telemea sajt, 4 friss dió, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál balzsamecet.
Elkészítése: A szőlőt megmossuk, leszemeljük, a sonkát csíkokra, a telemea sajtot kis kockákra vágjuk, a diót megtörjük, a gerezdek héját lehúzzuk. Mindezt egy tálban összeforgatjuk a salátával. Az olívaolajat összekavarjuk a balzsamecettel, tálaláskor a salátára csurgatjuk.

Nincsenek megjegyzések: