Hozzávalók (2 személy részére): 4 tojás (ha lehetséges 2
nagyobb és két kisebb), 3 karika sárgarépa, néhány szem bors, petrezselyemzöld,
színes diszítő cukorka, fogpiszkáló az elkészítéshez, egy maréknyi pattogatott
kukorica a tálaláshoz.
Elkészítése: A tojást keményre főzzük, hagyjuk kihűlni, majd
meghámozzuk. Egy közepes sárgarépából
hat kis köröcskét vágunk. A nagyobb tojás alját levágjuk, hogy egyenesen
megálljon a tányéron, majd egy fogpiszkáló segítségével rögzítjük rá a kisebbik
tojást, így jön létre a hóemberünk. A három kis kerek sárgarépát arányosan
lekerekítjük, majd szintén egy fogpiszkálóval rögzítjük a hóember fejére, ez lesz
a kalapja. Egy fogpiszkálóval két lyukat
készítünk a nagyobbik tojás két oldalára, ide beszúrjuk a petrezselyemzöldet,
ez less a hóember seprűje. A
borszemekből szemet és gombokat készítünk a hóemberünknek, a diszítő cukorkából
pedig orrot. Pattogatott kukoricából
havat készítünk a hóemberek köré, így tálaljuk.
3 megjegyzés:
Nagyon aranyosak, már az Erdélyi Konyha újságban is megcsodáltam :-)
Nagyon jópofák!!
Jaj de édes! :-)
Megjegyzés küldése