Nagyon, de nagyon finom :)
Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 20 dkg füstölt oldalas
(vagy más füstölt hús),10 dkg füstölt kolbász, 1 hagyma, 3 – 4 közepes krumpli,
3 – 4 savanyú uborka (lehetőleg ne túl ecetes), 1 sárgarépa, 1 jó maréknyi mag
nélküli zöld és fekete olajbogyó vegyesen, kb 1
dl sűrű paradicsomszósz, só, kevés olaj.
Elkészítése: Az olajbogyót 3 – 4 órára hideg vízbe áztatjuk,
hogy veszítsen a sósságából, majd leszűrjük, karikára vágjuk. A kolbászt karikára vágjuk, kevés olajon
megpirítjuk. A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon,
hozzáadjuk a felszeletelt, megmosott oldalast, fehéredésig pirítjuk, majd
felöntjük kb 2, 5 liter vízzel, hozzáadjuk a felkarikázott savanyú uborkát, felforraljuk,
puhára főzzük. Amikor az oldalas már
majdnem megpuhult hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit, a
felkarikázott sárgarépát, együtt puhára főzzük. Végül hozzáadjuk a
paradicsomszószt és az oljbogyót, és ha esetleg szükséges sózzuk, 5 perc alatt
összeforraljuk.
Megjegyzés: A
Solyanka egy hagyományos orosz leves, amely nagy népszerűségnek örvend
Oroszországban és a volt Szovjetúnió országaiban. Három alapváltozata létezik,
húsos, gombás és halas solyanka. Jellegzetes hozzávalói savanyú uborka és az olajbogyó.
Tálaláskor kínálhatunk hozzá citromot vagy tejfölt.
5 megjegyzés:
Oh, igen! Nagyon finom leves. Jó pár éve kóstoltam Ungváron, ahol egy bő evőkanál jó sűrű tejföllel bolondítottá meg tálaláskor.
A hozzávalókból ítélve finom lehet!
Na ezt még a héten megcsinálom.
ÚjháziB, nem fog csalódni benne :) Jó étvágyat hozzá!
golden goose sneakers
fear of god essentials
kyrie 6
off white t shirt
yeezy boost 350
golden goose outlet
a bathing ape
fear of god clothing
fear of god outlet
supreme new york
Megjegyzés küldése