Hozzávalók: a tésztához: 60 dkg liszt, 8 dkg zsír, 5 dkg margarin, 1 tojás, 10 dkg cukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 0,
5 dl (lehet picivel több vagy
kevesebb is, amennyit felvesz a tészta) tejszín vagy tej. A krémhez: 0,
5 liter tej, 4 evőkanál liszt, 4
tojássárgája, 2 tasak vaníliapor, 2 evőkanál kakaó, 35 dkg margarin, 25 dkg
cukor, 15 dkg darált dió, 4 dkg keserű csokoládé. A csokimázhoz: 10 dkg porcukor, 1 evőkanál olaj, 2 evőkanál kakaó, 3 evőkanál
fővő víz.
Elkészítése: a
tészta hozzávalóit egy nagyobb tálba helyezzük, hozzáadva a tejszínt vagy tejet
jó puha tésztát gyúrunk, 5 kis cipóra osztjuk, lisztezett munkalapon 5 lapot
nyújtunk belőle, előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük. A tejből, lisztből, tojássárgájából a
vaníliával és a kakaóval sűrű pépet
főzünk, hagyjuk kihűlni. A margarint
simára kavarjuk a cukorral, és a kihűlt péphez adjuk. Ehhez még hozzákeverjük a
darált diót és a finomra aprított csokoládét. Ezzel a krémmel egymásra
rétegezzük a lapokat. A porcukrot, az
olajat, a kakaót simára kavarjuk a fővő vízzel, ezzel a csokimázzal bevonjuk a
sütemény tetejét.
3 megjegyzés:
Szia!A vanília por vaníliás cukrot vagy vaníliás pudingport jelent?
Szia Ibolya, vanilias cukor :)
wikipedia reference replica designer backpacks my explanation high quality replica bags go right here best replica designer bags
Megjegyzés küldése