Hozzávalók (2 személy részére): 20 dkg lila fodros kel, 1
piros paprika, 15 fekete olajbogyó, 10 dkg kecskesajt (vagy más lágy sajt), 2 tojás,
só. Az öntethez: 1 tojássárgája, 1, 5 dl olaj, 1 teáskanál mustár, 1 dl natúr
joghurt, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése: Először elkészítjük az öntetet. A tojássárgát
elkavarjuk a mustárral, majd apránként adagolva hozzá az olajat, folyamatosan
kavargatva, majonézt készítünk. A majonézt a sóval, borssal, finomra aprított
petrezselyemzölddel fűszerezzük, majd a joghurttal lazítjuk. A 2 tojást
keményre főzzük, meghámozzuk, négybe vágjuk. A fodros kelt leveleire szedjük, a
paprikát kis kockákra vágjuk, az olajbogyót felkarikázzuk, a kecskesajtot
összemorzsoljuk, mindezt összeforgatjuk, tányérra szedjük, tálaláskor tetejére
helyezzük a tojás szeleteket, meglocsoljuk az öntettel. Azonnal fogyasztjuk.
1 megjegyzés:
Kelt nem szeretem, de jégsalátával már egész jól hangzik a saláta :-)
Megjegyzés küldése