Hozzávalók(2 személy részére): 8 nagy tölteni való gomba, 5
krumpli, 1 sárgarépa, 1 maréknyi spenót, 2 cikk fokhagyma, 10 dkg kecskesajt
(vagy más sajt), 10 dkg vaj,kevés olaj, fél dl tej, só, bors.
Elkészítése: A krumplit és a sárgarépát
meghámozzuk, felszeleteljük, enyhén sós vízben puhára főzzük, a levét leöntjük,
hozzáadunk kb 5 dkg vajat, a tejet, krumplitörővel pürésítjük, hagyjuk kihűlni.
A spenótot a finomra aprított fokhagymával, kevés vajon megfonnyasztjuk, a
kihűlt püréhez kavarjuk. A gombák tönkjét apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk,
azt is a püréhez adjuk. A gombákat
megtöltjük a színes pürével, kivajazott tepsibe helyezzük, előmelegített
sütőben, közepes hőfokon 15 percig sütjük, majd a tetejére helyezünk egy – egy darabka
kecskesajtot, visszatesszük még 5 percre, míg a sajt megpirul
2 megjegyzés:
Wow, de jó!!!
Nagyon jól összehoztad és milyen finom lehetett! Az előző salátád is nagyon tetszik!
Megjegyzés küldése