2015. január 30., péntek

Tárkonyos paszulyleves

Igen, ismét leves, ezt kívánjuk inkább :) És még mindig a hazai elemózsiából :) Paszuly is otthonról, a szalonna, kolbász is, meg a tárkony is, de Londonban főzve. Isteni :)



Hozzávalók (3 - 4 személy részére): 30 - 40 dkg tarka (fehér és gránát) szárazpaszuly, 20 dkg füstölt  házi szalonna, 10 dkg füstölt házi kolbász, 1 hagyma, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej, só, pirospaprika, ecet, 3 teáskanál ecetben sóben, ecetben eltett tárkony, csorrintásnyi olaj.
 Elkészítése: a beáztatott paszulyt az apróra vágott hagymával és a kakastaréj formára vágott szalonnával, bő vízben (kb. 3 l) főni tesszük. A kolbászt felkarikázzuk, kissé megpirítjuk. Amikor a paszuly már majdnem megpuhult megsózzuk, hozzáadjuk a megpirított kolbászt és a tárkonyt, együtt készre főzzük. Elkészítjük a rántást: az olajon a lisztet megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük fele tejjel, fele vízzel. Amikor minden  megpuhult, hozzákavarjuk a rántást, és hagyjuk ismét felfőni. A tűzről levéve ecettel savanyítjuk. 

3 megjegyzés:

Az amatőr hagyományörző írta...

Minden nagyon jó és szép , de vereshagymát nem esztek hozzá ?

Monika írta...

Jaj,de éhes vagyok!:)))) Kéne holnapra főzni ilyen levest.Megnézem van-e itthon paszuly?
Puszillak!!!!

teller-cake írta...

Ez igazán felmelegít egy fárasztó, hideg, téli nap estén! :-)