Hozzávalók (2 személy részére): 50 dkg csirkemell, 2
paradicsom, 1 hagyma, kevés olaj, 1 evőkanál liszt, 2, 5 dl tej, só, bors, fél
teáskanál őrölt kardamom, fél kávéskanál őrölt gyömbér, kevés fahéj, 1 egész
szegfűszeg. A körethez 15 dkg basmati (vagy más) rizs.
Elkészítése: A csirkemellet felkockázzuk. A finomra aprított
hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a csirkemellet, fehéredésig
pirítjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott paradicsomot és a
fűszereket, saját levében puhára pároljuk. Amikor megpuhult megszórjuk a liszttel,
felöntjük a tejjel, besűrítjük. A rizset
kevés olajon megpirítjuk, majd 5 dl vízzel feltöltjük, sózzuk, puhára pároljuk.
A ragut a rizzsel tálaljuk.
2 megjegyzés:
Kedves Katalin!
A Kiskanálon link party-t tartok és szeretnélek Téged is meghívni! Ha van olyan desszerted, amiről úgy gondolod Valentin-napra ideális lenne, örülnék ha te is csatlakoznál és belinkelnéd pár csodás receptedet !
A részleteket itt találod: http://horsi-orsi.blogspot.com/2015/02/edes-valentin-napi-link-party_4.html
Ez nagyon finom, különleges lehet!
Megjegyzés küldése