Hozzávalók:
- 1 közepes csirkemell
- kb 30 dkg karfiol
- 1 zöldpaprika
- 1 hagyma
- 1 tojássárgája
- fél dl natúr joghurt
- só
- bors
- kis csokor petrezselyemzöld
- 3 evőkanál ecet
- 3 - 4 evőkanál juhtúró a tálaláshoz
Az egész csirkemellet kb 1, 5 l hideg vízben, egy hagymával, egy felszeletelt zöld paprikával, sóval főni tesszük. Amikor főni kezd lehabozzuk.Amikor a hús megpuhult kivesszük és kockára vágjuk, majd a rózsáira szedett karfiollal együtt visszatesszük a levesbe. Amikor a karfiol is megpuhult, hozzáadjuk a leveshez a joghurttal elkevert tojássárgáját, amit kevés levessel hígítunk. Végül megszórjuk a borssal és az apróra vágott petrezselyemzölddel, valamint savanyítjuk az ecettel. Tálaláskor juhtúrót morzsolunk a tetejére.
6 megjegyzés:
Guszta a levesed! Téged sorsoltak, hogy "kóstolgassalak":-)! Lesz miből válogatnom, úgy látom.
Juhtúróval a tetején? - én is kérnék egy tányérral...:)
Juhtúróval még sosem ettem karfiol levest, de nagyon tetszik:) Szép a cserép edénykéd:)
Nagyon szeretjük, egyike a legkedvencebb levesünknek.
Juhtúróval még én sem ettem, sőt igazából hússal sem, de nagyon finom lehet! :)
Hani, örvendek, hogy te jössz hozzám vendégségbe:)
trollanyu, meg kell így is kóstólni:)Köszi:)
Aleda, nekem is:)
hankka, eddig én sem készítettem hússal, de nagyon finom:)
Megjegyzés küldése