2012. október 1., hétfő

Csirkemelles karfiolleves

A Kenyérmorzsás karfiol készítésekor félretettem két kisebb szelet karfiolt, amelyeket levesnek szántam. Ma ez volt az ebédem, nagyon finomra sikeredett.



Hozzávalók:
  • 1 közepes csirkemell
  • kb 30 dkg karfiol
  • 1 zöldpaprika
  • 1 hagyma
  • 1 tojássárgája
  • fél dl natúr joghurt
  • bors
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • 3 evőkanál ecet
  • 3 - 4 evőkanál juhtúró a tálaláshoz
Elkészítés:
Az egész csirkemellet kb 1, 5 l  hideg vízben, egy hagymával, egy felszeletelt zöld paprikával, sóval főni tesszük. Amikor főni kezd lehabozzuk.Amikor a hús megpuhult kivesszük és kockára vágjuk, majd a rózsáira szedett karfiollal együtt visszatesszük a levesbe. Amikor a karfiol is megpuhult, hozzáadjuk a leveshez a joghurttal elkevert tojássárgáját, amit  kevés levessel hígítunk. Végül megszórjuk a borssal és az apróra vágott petrezselyemzölddel, valamint savanyítjuk az ecettel. Tálaláskor juhtúrót morzsolunk a tetejére.

6 megjegyzés:

Hani írta...

Guszta a levesed! Téged sorsoltak, hogy "kóstolgassalak":-)! Lesz miből válogatnom, úgy látom.

teller-cake írta...

Juhtúróval a tetején? - én is kérnék egy tányérral...:)

trollanyu írta...

Juhtúróval még sosem ettem karfiol levest, de nagyon tetszik:) Szép a cserép edénykéd:)

Adél írta...

Nagyon szeretjük, egyike a legkedvencebb levesünknek.

Hankka írta...

Juhtúróval még én sem ettem, sőt igazából hússal sem, de nagyon finom lehet! :)

Kati írta...

Hani, örvendek, hogy te jössz hozzám vendégségbe:)

trollanyu, meg kell így is kóstólni:)Köszi:)

Aleda, nekem is:)

hankka, eddig én sem készítettem hússal, de nagyon finom:)