.
Hozzávalók:
- 40 dkg zellergumó
- 1 dl tej
- 1 dl tejszín
- 12 dkg krémsajt
- só
- fehérbors
- szerecsendió
- 20 dkg teljes kiőrlésű lisztből készült spagetti
- 10 dkg mezei csiperke
- petrezselyemzöld a díszítéshez
A zellert meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk. Bőséges sós vizet forralunk, puhára főzzük benne a zellert. Ezután habszedő kanállal kivesszük a zellert, a vizet újra felforraljuk, és a szokásos módon fogkeményre főzzük a tésztát benne.
A zellert a tejjel és a tejszínnel egy másik lábosban újra felforraljuk, majd turmixoljuk. Hozzáadjuk a krémsajtot, fűszerezzük.
A gombákat magas lángnál kevés olajon megpirítjuk, a legvégén megsózzuk.
A tésztát a még forró szósszal és a gombával tálaljuk. Húst kedvelők gomba helyett vagy mellett sonkaszeletekkel is tálalhatják.
8 megjegyzés:
Én szívesen megkóstolnám ezt a szószt, bár nem is tudnám megmondani, szeretem-e a zellert, mert csak húslevesbe használom.
A gombát viszont biztos szeretném:-) Régen a keserű gombát sütöttük olajban, juhtúróval. De finom is volt!
Szeretem a zellert, így elkészítve pedig igazán finom is lehet! :)
Vénülsz? - ne viccelj! :))) Én is szeretem a zellert, így megkóstolnám.
Én nem szeretem a zellert, de édesanyám nagyon rákattant mostanában, el is küldöm neki a recepted!
Én megkóstolnám, biztos nagyon finom!:o)
Guszta, és szeretem a zellert így biztos hogy kipróbálom majd!
Én is vénülök :) Velem a zellerkrémleves szerettette meg velem az ízét, de egészben sokáig ódzkodtam tőle. Ma már úgy is jöhet.
Szeretem az ilyen recepteket nagyon, hogy el lehet készíteni húsosan és anélkül is egyszerre :)
Gerdi, régebb én is csak levesbe használtam, de úgy nem szerettem, de egy nénitől megtanultam majonézesen, mostanában pedig krémleves, szósz is készült belőle:)
Keserűgombát mi csak simán a kályha tetején szoktuk sütni:)
hankka, finom bizony:)
teller - cake, legalábbis az ízlésem változik:)
Lilla, hátha tetszeni fog neki:)
Illéskrisz, nagyon finom:)
Éva, majd mond el hogy tetszett-e?
Titi, én is készítettem nemrég krémlevest is, az is tetszett:) Igen hússal, hús nélkül is finom:)
Megjegyzés küldése