A múlt héten anyai nagymamámnál ismét rengeteg málna ért, apai nagymamámnál pedig ribizlit és rebarbarát szüreteltem. A málnából ismét készült dzsem, került gurulósra fagyasztva a fagyasztóba, készült belőle sütemény, turmix, és persze nagyon sokat csak úgy magára megettünk.
A ribizliből édesanyám szörpöt készített, a fagyra is került két dobozzal, és szósz is készült belőle.
A rebarbarából ismét két üveg dzsemet főztem.
A málnadzsem receptje
ITT található, a vaníliás rebarbaradzsemé pedig
ITT, annyi változtatással, hogy az alma helyett most zselatin és egy citrom leve került bele.
|
Ribizli és málna. |
|
Málna fagyasztani. |
|
Málnadzsem. |
|
Vaníliás rebarbaradzsem. |
7 megjegyzés:
A málnás is nagyon szép színű, de ez a vaníliás rebarbaradzsem nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Rendkívül finom lehet. :)
Hu, de ugyi vagy! Nagyon finom mind a ket dzsem!
A tavaly ota keresek jo rebarbaras receptet.Koszi!!!! Ugyik voltatatok!!!!
Nagyon finomakat készítettél! Ha esetleg nem tudjátok hová pakolni azt a sok üveget, szívesen adok helyet neki!:-))
Azta, mennyi lekvár! A málnásat és a rebarbarásat is szívesen megkóstolnám :))
Petra, igen nagyon különleges dzsem, legalábbis számomra, nem a megszokott ízvilág, de isteni finom.
Adéla Zilahi, köszi, az anyukám nevében is, mert a málnadzsemet ketten főztük, csak a rebarbarát főztem egyedül én.
Réka, köszi, örvendek, hogy segíthettem.
Éva, ha nem lesz hová tegyük akkor küldöm hozzád.:)
Panna, mindkettő nagyon finom, a rebarbarás pedig nagyon különleges.
Nagyon szépek a lekvárok! Rebarbarát még soha nem ettem, úgyhogy hozzám is küldhetsz, ha esetleg nem férnek el a kamrában :)
Megjegyzés küldése