Hozzávalók:
- egy csokor petrezselyemzöld
- 3 - 4 bazsalikomlevél
- 4 cikk fokhagyma
- kb egy dl olívaolaj(amennyit felvesz)
- 5 - 10 dkg sajt
- egy maréknyi pirított(pergelt) dió
- só
- bors
A petrezselyemleveleket letépkedtem a száráról, a fokhagymát megtiszítottam, a sajtot kisebb darabokra szeleteltem. A diót száraz serpenyőben picit megpirítottam. Először a petrezselyemleveleket és a bazsalikomleveleket tettem a turmix késes tartályába és megaprítottam. A következőkben meg is vágom apróbbra a leveleket, mert eléggé nehezen tudta megaprólni a gép, akasztották a kést, gondolom. Vagy lehet az is, hogy előre kellett volna valamennyi olajat öntsek rá. Ezután hozzáadtam az olívaolaj felét, a diót, a sajtot, a fokhagymát, ezeket is pürésítettem, majd fűszereztem, és hozzáadtam a többi olívaolajat, és ismét forgattam egyet az egészen. Akkor jó, ha az állaga krémes jellegű. Állítólag, hűtőben, hideg helyen 3 hónapig is tartósítható, ha olívaolajat töltünk a tetejére. Szerintem nálam nem fogja megérni a 3 hónapot, mert addig elfogy.
3 megjegyzés:
Ez a pesto is már régóta kísért engem is. Mindig látom valahol. Aztán eszembe jut, hogy ideje lenne kipróbálni, mert biztosan jó, aztán mégsem teszem...
Hú ez nagyon jó lehet! A pestos tésztád is tetszik. Különben is imádom a petrezselymet! :)
Panna, pedig te biztosan szeretnéd.
Bence/Emőke, nekem is megtetszett nálad a petrezselyem mártás vagy szósz.
Megjegyzés küldése