A kovászos uborkát nagymamám utasításai szerint készítettem, mert anyum sose készített, annyit változtattam a nagymamám receptjén, hogy tettem bele néhány szőlőlevelet is, mert azt olvastam valahol egy blogon(amit most nem kapok), hogy azzal is lehet savanyítani. Finom lett, ma reggelire a szalonnás rántotta mellé ezt ettem.
Érlelés előtt. |
Érlelés után. |
Hozzávalók:
- 10 - 12 közepes uborka
- 5 - 6 szőlőlevél
- 4 cikk fokhagyma
- 1 szál kapor
- kb. fél dl ecet
- 1 szelet száraz kenyér
- 1 evőkanál só
Egy háromlitres üveg alját kibéleltem a szőlőlevelekkel, rárakosgattam a megmosott, két szélén felvágott uborkát, beleszórtam a fokhagymát, a tetejére helyeztem a kaporszárat és a kenyérszeletet.. Kb. másfél l vizet a fél dl ecettel, a sóval felfőztem, és melegen az uborkára öntöttem. Kistányérral lefedve, a teraszon, napos helyen csütörtöktől hétfőig érleltem, ekkor leszűrtem, az uborkákat lemostam, tiszta edénybe tettem, visszaöntöttem rá a levét, és a hűtőbe tettem.
12 megjegyzés:
Hmmm,nyam-nyam! Imádom, nálam is javában érik, holnap-holnaputánra kész is lesz úgy nézem. :)
Igazi nyári étek. Én csak úgy magában is nagyon szeretem.
Mi is nagyon szeretjük. Én annyiban csinálom másként, hogy nem kenyeret, hanem egy krumplit teszek bele - nem kell gézbe csomagolni, nem morzsálódik, ez az előnye.
Imádom a kovászos uborkát...csorog a nyálam!!!!
A gyerekek nálunk is csak úgy eszik magában! :) Ezt a szőlőleveles ötletet ki fogom próbálni! Köszi!
Szőlőlevéllel én sem hallottam még. De a kovászos uborka mindenféleképpen nagyon finom :o)
Nálunk nem a gyerekek eszik magában, hanem én, sőőőőt, ne nézzen ide, akinek gyenge a gyomra, hideg aludtejjel szeretem a legjobban.
Imádom a kovászos uborkát, de most a lenti desszertet kostolnám meg. Nagyon guszta!
Erre mondják: "mindenki másképp csinálja":)) De a végeredmény a lényeg! Az uborka nagyon guszta és biztosan nagyon finom is:))
Magában is IMÁDOM :)
Alíz, láttam, hogy nálad is érik.:)
eSKa, igen többen is írták, hogy csak úgy magában is szeretik.
Marisz57, még így nem is hallottam, de ideje akkor kipróbálni.
Elisabeth, igen nagyon finom.
Marika, nincs mit.
Annamari, igen, én rántottával, pirítós kenyérrel nagyon szeretem.
Moncsi, ízlések és pofonok, ahogy mondják, ha te úgy szereted, neked úgy finom.
Juci, köszönöm.
Roza, már csak azért is hasznosak a megjegyzések, mert az ember mindig tanul valami újat.
Bianka, az jó::)
Ja,nagyon szeretjük,főleg még amikor egy picit roppanós,amikor még kell egy nap neki:-)
Megjegyzés küldése