Az első clafoutis receptemet Paprika and Paprikától kölcsönöztem, azt amelyikkel ő megnyitotta a versenyt. Úgy gondolom jó lett, nekem nagyon ízlett, és a meggy - bodza párosítás különlegessé tette.
Mivel először készítettem, nem tudtam milyen kell legyen az állaga, így kicsit körülnéztem a neten, és láttam, hogy másnál is olyan lett mint nálam, kivül barnás-piros és a piskotához hasonló, belül pedig kemény pudinghoz hasonló.
Nekem a következő mennyiségekből az ovális kerámia tál, és két szufléforma telt meg.
Porcukorral |
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 60 dkg meggy(nálam fagyasztott)
- maréknyi bodzavirág
- 2 dl tej
- 10 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 tasak vaníliás cukor(nálam most kimaradt, mert nem volt itthon)
- pici só
- kristálycukor és vaj a forma kikenéséhez
- porcukor a megszóráshoz
A meggyet kiengedtem, jól lecsepegtettem, megszórtam kevés kristálycukorral és grizzel(búzadarával), hogy majd ne áztassa el a tésztát. A formákat kikentem vajjal, és megszórtam kristálycukorral. A meggyet és a bodzavirágot elosztottam a formák alján.
A tojást a cukorral habosra kavartam, hozzáadtam a lisztet, csomómentesre dolgoztam, majd hozzáöntöttem a tejet. Picit megsóztam, és a masszát a gyümölcsre öntöttem. Előmelegített sütőben, a legalacsonyabb lángon 1 óra 15 perc alatt sült meg.
12 megjegyzés:
Hmmm, nagyon fincsinek tűnik! De biztos , hogy 1 óra kell a sütésének? Nekem soknak tűnik! Sima tepsiben is ugyanolyan finom lesz, nem?! :) Szerintem én ki fogom próbálni csresznyével! Köszi a receptet!!!
Szeretem én is, cseresznyést készülök sütni hamarosan :)
Nagyon szuper, így bodzával!Megnézem én is a játékszabályokat, köszi!
Milyen jól hangzik. Egyszer én is kipróbálom. Köszi! ;-)
Szuperül sikerült, első nekifutásnak...
Guszta nagyon! Bár még nem ettem ilyet, ez a muffinhoz hasonlít?
Nagyon guszta, és az íze biztosan nagyon finom!!! Keresek még bodzát, és ha találok gyorsan megsütöm.:)
Hű, ez nagyon jól néz ki. Gyumölcs és virág együtt. Gondolom, nagyon finom.
Kati-Nagyon szépen sikerült neked, és igazán guszta és finomnak néz ki. Gratulálok a sikerhez!
Nagyon guszta :))
Még soha nem ettem,de még nem is hallottam:-),nagyon jól néz ki a tiéd,szíves megkóstolnám:-)
Marika, nem tudom miért, de ez lassan sült, de közben rájöttem, hogy lehetséges a kerámia tál miatt is mert lassabban melegszik át, és azt olvastam, hogy alacsony lángon kell sütni, mert hamar odaég. Viszont azóta megsütöttem a második clafoutisomat, és az 30 - 35 perc alatt megsült, igaz a receptje is picit másabb mint ennek. Köszi, hogy rákérdeztél, mert én is elgondolkodtam rajta. Persze, szerintem rendes tepsiben is ugyanilyen finom lesz.
Ottis, azóta nálam is elkészült a cseresznyés.:)
Márti, Eszter, Juci köszi.
Éva, inkább a szufléhoz vagy a pudinghoz hasonlít.
Gizi, eSKa, köszi, igen nálam a virág mindenbe megy mostanába.
Elisabeth, Panna, köszönöm.
Ditta, én sem ettem eddig, de nagyon finom.
Megjegyzés küldése