Hozzávalók:
- kb.30 - 40 dkg szárazpaszuly(szárazbab)
- 4 - 5 maréknyi saláta
- 10 dkg füstölt szalonna(sertésbőrt is lehet bele tenni)
- 1 hagyma
- 2 evőkanál liszt
- só
- pirospaprika
- ecet
- 1 csokor kapor
- 2 dl tej
- csorrintásnyi olaj
A beáztatott paszulyt a csíkokra vágott szalonnával, a bőrrel és az apróra vágott hagymával bő vízben(kb. 3 l) főni tettem. Amikor a paszuly már majdnem teljesen megpuhult megsóztam, és hozzáadtam 4 - 5 jó maréknyi megmosott, és megtépdesett salátát, valamint az apróra vágott kaprot. Amíg a saláta főtt, elkészítettem a rántást: az olajon a lisztet megpirítottam, picit megszórtam pirospaprikával, és felöntöttem fele tejjel, fele vízzel. Amikor a paszuly és a saláta is megpuhult, hozzákavartam a rántást, és hagytam ismét felfőni. A tűzről levéve megsavanyítottam három evőkanál ecettel.
7 megjegyzés:
Nagyon finom lehet ez a leves. A salátalevest szeretem, de így babbal még nem próbáltam, de itt az ideje, viszem is a receptet magammal.:)
Nem is tudom hol az eszem,hogy idén még nem készítettem salátalevest!Pedig nagyon nagy kedvencem.Most megkívántam.
Nagyon jól hangzik! Bár mi épp most tüntettük el a kertből az összes salátát, de azért jutott egy kicsi a fagyasztóba is.
Ilyet viszont én nem ettem soha! de fincsi lehet:)
Gizi, édesanyám és nagymamám is készíti amióta az eszemet tudom, én egyszerűen imádom.
Edó, pedig az nagyon finom, mi már sokszor ettünk a tavaszon.
Panna, akkor máris veheted elő a fagyasztóból.
Márti, én egyszerűen imádom.
Az egyik kedvenc levesem. Erdelybol vagyok, tehat felenk keszitik gyakran nyaron foleg.
😃 finom hazai 😜
Megjegyzés küldése