És ez sokkal szebb és finomabb lett mint az első, persze az is lendített rajta, hogy friss cseresznyéből készült. És a megolvadt csoki rajta, hmm...
Hozzávalók:
- 30 - 40 dkg kimagozott cseresznye
- 4 - 5 db Primola csokibonbon
- 3 tojás
- 2 dl tej
- 10 dkg liszt
- 3 evőkanál cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- csipetnyi só
- 1 evőkanálnyi vaj
- 2 - 3 evőkanál kristálycukor
Először is a formát(formákat) kikentem vajjal, és megszórtam kristálycukorral. A puha vajat a cukorral simára kavartam, hozzáadtam a tojások sárgáját. A tojásfehérjéket pici sóval habbá vertem, és úgy forgattam a többi masszához, majd ezután belekavartam a lisztet, végül a tejet is hozzáöntöttem, és simára kevertem. Ezt a tejes tésztát beleöntöttem a formákba, beleszórtam a kimagozott cseresznyét és a darabokra vágott bonbont, majd előmelegített sütőben, alacsony lángon fél óra alatt megsütöttem. Nem tudom miért, de hamarabb sült mint a meggyes. Ebből az adagból is a képeken látható ovális kerámiatál, valamint két szufléforma telt meg.
8 megjegyzés:
Nagyon guszta! Én is kérek.
:)
én is :)
Nyami :))
Nagyon guszta, biztos finom is!
Én is csatlakozom az előttem szólókhoz, és kérnék egy kis kóstolót. Látszik rajta, milyen finom szaftos lehet.
Nagyon izgató látvány!:D szerintem meggyel fogom kipróbálni! Nagyot nem tévedhetek!:DDD
Nagyon guszta lett !
Hűű, Kati, ez istenien néz ki... Biztosan finom is... A hétvégére úgyis terveztem egy kis meggyes sütit (cseresznye már nem igen van), nagy valószínűséggel kipróbálom:)
Megjegyzés küldése