Hozzávalók két személyre:
- 2 közepes csirkemellfilé
- 1 kisebb citrom lereszelt héja és frissen kipréselt leve
- fél citrom cikkekre vágva
- 5 - 6 szem fokhagyma
- 3 - 4 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- kb. fél dl fehérbor(én még ennél is kevesebbet tettem)
- só
- bors
A csirkemelleket jól megsóztam, borsoztam, és fél órára a hűtőbe tettem. A fokhagymát apróra vágtam, és az olívaolajban megdinszteltem, de csak annyira, hogy ne piruljon meg, hanem csak az olívaolaj átvegye az ízét. Ezután a fokhagymás olajhoz kevertem a citrom héját, az apróra vágott petrezselyemzöldet, pici sót, és erre ráöntöttem a bort és a citromlevet. A filéket elhelyeztem egy kerámiatálban, úgy, hogy ne fedjék egymást, a szeletek közé helyeztem a cikkekre vágott fél citromot, és felöntöttem az elkészített öntettel. A tálat lefödtem alufóliával, és előmelegített sütőben, kb 40 perc alatt megsütöttem, majd a fóliát levéve picit megpirítottam. Azért ilyen hosszú a sütési ideje, mert a kerámia nehezebben melegedik át, tapasztalatom szerint.
Még sütés előtt. |
8 megjegyzés:
Citromos csirkét már ettem, az ízlett, biztos ez is fincsi! Kakukkfű, Plafarba kapható = cimbrisor!
Nagyon guszta lett, mi is nagyon szeretjük a citromos csirkemellet.
Nagyon finom, és egészséges. Főleg így nyáron.
Jól hangzik ;)) Kaphatok?? :))
Nagyon guszta lehet! Halat ettem citromosan a csirket is szoktam citromozni de nem enyire!
Márti, köszönöm az infót.:)
Zsófi, eSKa, köszi.
Panna, természetesen.:)
Adela Zilahi, nagyon érdekes ízvilága lesz így.
Hát ez nagyon guszta,gyönyörű színe van.
Jól illik a csirkéhez a citrom!
Megjegyzés küldése