Bodzás karamellpuding |
Hozzávalók:
- 10 evőkanál cukor
- fél l tej
- 8 dkg élesztő
- 1 kg liszt
- fél evőkanál só
- 2 tojás
- 1 dl olaj
- szílvaíz
- 1 karamell ízű puding
- 3 és fél dl bodzaital
- 1 jó maréknyi bodzavirág
- 2 evőkanál cukor
A puding elkészítése: három dl bodzaitalt a bodzavirágokkal forrni tettem. A pudingport feloldottam fél dl bodzaitalban, hozzáadtam két evőkanál cukrot. Amikor a bodzaital forrni kezdett hozzáadtam a feloldott pudingport, és besűrítettem. Hideg vízbe állítva lehűtöttem amígt a bukta készült.
A bukta elkészítésének során követtem Edith utasításait, először a cukrot tettem a tálba, ráöntöttem a langyos tejet, erre morzsoltam az élesztőt, és hagytam kelni. Ezután a tálba tettem a lisztet, hozzáadtam a tojásokat és a sót, végül pedig az olajat. Mindezt jól megdagasztottam, majd hagytam duplájára kelni. Miután a tészta megkelt, kinyújtottam, négyzetekre vágtam, mindenik négyzet közepébe tettem egy kiskanál szilvaízet vagy bodzás karamellpudingot, megformáztam a buktákat, vagyis a négy sarkát egymásra hajtogattam. A buktákat enyhén kiolajozott és liszttel megszórt tepsibe tettem, hagytam ismét duplájára kelni, megkentem felvert tojással, és előmelegített sütőbe tettem. Közepes lángon 20 - 25 perc alatt sültek meg.
Bodzás karamellpuding |
11 megjegyzés:
Látom megint újítottál :)) Jó ez a töltelék. Szívesen lennék a kísérleti nyulad :)) azaz főzhetnél rám is :))
Igazi szilvalekvár nyami... :-) jaj de finom!
Érdekes a karamellás puding, eszembe nem jutott volna. Az nem folyik ki sülés közben?
Nagyon szeretem a buktát, imádom a szilvaízet, érdekes lehet a bodzás karamellpuding, eddig még nem ettem , de nagyon csábító!
Kati, máris írom a postacímet, dobjál már fel egy-két db-ot:)) Nagyon guszta!:)
Megint nagyon finomat hoztál:)
Panna, hátha egyszer összejön és tartunk egy bloggerina találkozót nálam.:)
Csipike, nem folyik ki, mert kevesebb folyadékkal készítettem mint amennyi eredetileg a pudinghoz jár, de zselészerű is lesz sülés közben.
Angi Angéla, érdekes a bodzás karamellpuding íze is, aki kóstolta csak pozitívan nyilatkozott róla.
Roza, küldheted a postacímet:)
Ottis, köszönöm.
Már mikor a nevét olvastam a sütidnek már nyeltem sajna csak a nyálam! Nagyon guszták és különlegesen ízesített!
Jaj de szépek, és milyen finom lehet. Ez merénylet az ízlelőbimbók ellen :) Amit sütöttél, annak minden egyes hozzávalója nagyonnagyon finom lehet. A szilvalekvár ízét ismerem, de a bodzás karamellpuding!!! Az milyen ízű???
Kati! Próbáld ki egyszer az ugyanígy hajtogatott buktákat muffinsütőbe rakni. Muffinpapír nélkül, a formát kicsit kikenni margarinnal, liszttel megszórni. Sőt, ahogy a fantáziádt ismerem, a kosárkákat biztosan továbbvariálod.
Nekem maradt? :D
Hú ez nagyon finom lehet,nagyon tetszik ez az ízkombináció,nagyon ügyes vagy!
Éva, köszönöm.
eSKa, nem tudom leírni milyen a bodzás karamellpuding íze, azt ki kell próbálni, nagyon különleges, köszi az ötletet a muffinsütővel.
Tesó, igen:)
Ditta, köszi.
Megjegyzés küldése