Hozzávalók: 1 hagyma, 50 dkg konzerv kukorica, 50 dkg
csirkemell filé, 1, 5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, só, bors, 1 – 2 evőkanál
olaj, kis csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: a csirkehúst alaposan átmossuk, falatnyi
kockákra szeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, a felforrósított olajon üvegesre
pároljuk, majd hozzátesszük a csirkehúst, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig
pirítjuk. Amikor kifehéredett a hús felöntjük kb. 1, 5 liter vízzel, puhára
főzzük. Amikor a hús megpuhult hozzáadjuk a kukoricát, és ezzel együtt még 5
percet forraljuk. A levest levesszük a lángról, a lisztet csomómentesre
keverjük a tejföllel, kevés levessel hígítjuk, a leveshez adjuk. A tetejére
petrezselyemzöldet szórunk.
Ugyanaz 2013-ban, ennyit fejlődött azóta a fényképezési technikám :) |
6 megjegyzés:
Tényleg egyszerű ez a leves, de annál nagyszerűbbnek tűnik! Egy ideje felmerült bennem is az ötlet, hogy kellene vagy inkább lehetne kukoricalevest főzni. Eddig csak ötlet volt, most viszont jött hozzá a recept is, Tőled! Köszönöm!
Guszta, szeretem.
Panna, ajánlani tudom nagyon fincsi, Ottis köszi.
Finomnak hangzik! Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem. :)
Elkészítettem, finom leves! Köszönöm a receptet!
A bejegyzésed valamiért elveszett a blogomon az elékszített levesnél, úgyhogy itt válaszolok. Köszönt ezért a finomságért, tényleg egyzserű és villám gyors :D
Megjegyzés küldése