Hozzávalók:
- 1 báránycomb
- néhány szelet füstölt szalonna
- só
- bors
- 2 - 3 dl olaj
- 6 - 8 krumpli
- fél fej friss káposzta
- csorrintásnyi olaj
- só
- bors
- 1 csepp ecet
A báránycombot alaposan megmostam, a hártyás, zsíros részeket levágtam róla. Mindkét oldalát jól megsóztam, borsoztam, és egy nagyobb tepsibe helyeztem. Az olajat egy kisebb lábosban felforrósítottam, és a comb mindkét oldalát leöntöttem vele. Azután megtűzdeltem a szalonnaszeletekkel, majd mellé tettem az meghámozott egészben hagyott krumplit, 2 - 3 dl vizet öntöttem alája, alufóliával lefedtem, közepes fokozaton a sütőben fél óra alatt megpuhult, ekkor kifödtem, és 10 percig pirítottam.
A káposztát vékony csíkokra vágtam, sóztam, borsoztam, ráöntöttem az olajat és az ecetet, jól összeforgattam, máris fogyasztható.
2 megjegyzés:
De guszta lett Kati!
Ditta, koszönöm.
Megjegyzés küldése