- három - négy vinetta
- egy kávéskanál mustár
- egy tojás sárgája
- egy fej hagyma
- olaj
- só
A vinettákat még a nyáron tárcsalapon megsütöttem, a héját letisztítva, megmosva, lecsurgatva a fagyasztóba tettem. Így most csak ki kellett vennem, hogy megengedjen. A tojás sárgájából és a mustárból lassanként olajat csepegtetve hozzá majonézt kavartam.
A vinettát lapítón, fából készült "késsel" (azért fával, hogy a húsa ne barnuljon meg) felaprítottam, és a majonézhez kavartam. A hagymát apróra vágva adtam hozzá a masszához, megsóztam, és ismét jól összekavartam. A tojás fehérjét sem dobtam el, hanem forró vízben megfőztem, villával szétnyomkodtam, és a vinettához adtam.
Házi kenyérre kenve ez az egyik kedvenc reggelim, vacsorám.
2 megjegyzés:
Ezt en is nagyon szeretem, paprikaval vagy paradicsommal es egy forro teaval tarsitva fincsi reggeli :)
Köszi, persze jó lenne mellé most egy paradicsom, de a nyárig még sok van.
Megjegyzés küldése