Életem első muffinja ez az almás-fahéjas volt, mivel a párom nagyon szereti az almás süteményeket. A receptek között keresgélve több almás változatot is találtam, de a következő az, ami egyszerűségével elnyerte a tetszésemet. Az eredeti receptből én kihagytam a szerecsendiót, és a barna cukor helyett fehér kristálycukrot használtam.
Hozzávalók:
- 24 dkg liszt (12 evőkanál)
- másfél kiskanál sütőpor
- egy kiskanál fahéj
- 10 dkg cukor (5 evőkanál)
- két db. nagyobb, meghámozott, apróra vagdalt alma
- egy simára kevert tojás
- két dl tej
- 5 dkg olvasztott vaj
Elkészítés: Egy kisebb tálban a lisztet elkeverem a sütőporral és a fahéjjal. A vajat megolvasztom. Egy másik edényben elkeverem a tojást a tejjel, az olvasztott vajjal, a cukorral és az almadarabkákkal, és ebbe belekeverem a fűszeres lisztet. Ezt a masszát vigyázva összeforgatom, amíg teljesen átnedvesedik.
A tésztamasszát vajjal kikent, muffin sütőpapírral bélelt formákba öntöm.
Kb.30-40 perc alatt aranybarnára sül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése