Hozzávalók a töltött pulykamellhez:
- négy közepes pulykamellfilé
- négy szelet lapsajt
- négy szelet gépsonka
- egy maréknyi előre megpárolt zöldpaszuly
- só
- bors
- két tojás
- liszt
- olaj a sütéshez
A pulykamellfiléket kipotyoltam, megsóztam, borsoztam. Minden szeletre ráfektettem egy szelet sonkát és sajtot, valamint két darab zöldpaszulyt. Ezután óvatosan feltekertem, fogpiszkálóval átszúrtam a biztonság kedvéért, hogy szét ne essen.A tojásokat sóval, borsassal felvertem, a hústekercseket előbb lisztbe, majd a tojásba forgattam Forró olajban, de lassú tüzön megsütöttem. Sütés után a fogpiszkálókat kihúztam a tekercsekből. Féltem, hogy a hús nem sül át, vagy éppen túl kiszárad, de hála Istennek porhanyós, zamatos maradt, éles késsel szeletelve nagyon mutatós sült.
Hozzávalók a kukoricás rizshez:
- egy csésze rizs
- egy doboz kukorica
- só
- egy fej hagyma
- olaj
- só
- petrezselyemzöld
Az apróra vágott hagymát olivaolajon megfonnyasztottam, ezen a megmosott rizset picit megpirítottam, megsóztam, majd felöntöttem másfél csésze forró vízzel, és fedő alatt puhára pároltam. A végén hozzákavartam kevés szárított petrzselyemzöldet és a kukoricát. A rizs picit szárazabbra sikeredett, mint ahogy én szerettem volna, végül hozzákevertem kevés tejfölt, így pont olyan lett ahogy elképzeltem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése