Mondhatom nagyon finom lett, és a gyomrunkat sem terhelte meg. És nem mellesleg fél óra alatt elkészült.
Hozzávalók:
- 6 - 7 darab közepes krumpli
- 1 darab murok
- 1 fej hagyma
- tetszés szerinti füstölt kolbász
- 1 dl tej
- zellerzöld
- babérlevél
- petrezselyemzöld
- pirospaprika őrlemény
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál ecet
- só
Egy fazékban a vizet odatettem főni. Amíg felfőtt a víz, a krumplikat, a hagymát és a murkot meghánttottam. A krumplit kockákra, a murkot hosszúkás szeletekre vágtam. Amikor a víz főni kezdett beletettem a felkockázott krumplit, a felszeletelt murkot és a hagymát egészben. Megsóztam, beledobtam három-négy babérlevelet, egy szál zellerzöldet. Amíg főtt a leves, serpenyőben megpároltam, majd picit pirítottam a karikákra vágott kolbászt, amikor elkészült kivettem a zsírból. Amikor a krumpli és a murok már majdnem megpuhult (kb. 15 perc) a levest félrehúztam a lángról, hozzáadtam a kolbászt, és elkészítettem a rántást. A kolbász kisült zsírjában megpirítottam rózsaszínre a lisztet, felöntöttem fele vízzel, fele tejjel, és az alapléhez öntöttem. Ezután pár percre visszatettem a lángra, hogy a leves megbuzzanjon. Majd ismét levettem a tűzről, ecettel savanyítottam, és a tetejére olajon megfuttatott pirospaprikát, valamint petrezselyemzöldet szórtam.
Tefjöllel, Erős Pistával tálaltam.
2 megjegyzés:
Nezz be hozzam, van egy meglepetesem. Gratulalok a bloghoz, kovetni fogom:).
Kati, nagyon jó ételeid vannak. Alkalmanként számítanék rád az Erdélyi Konyha egy-egy kiadványának szerkesztésénél. Majd, szólok... :)
Megjegyzés küldése