Arab csirkefilé
Hozzávalók: (két személyre)
- 4 szelet csirkemellfilé
- sajt (lehet füstölt is)
- az eredeti recept szerint kimagozott olajbogyó, de ennek hiányában én gombát használtam
- 2 db. tojás
- olaj a sütéshez
- só
- bors
Mivel én házi csirkéből készítettem, előbb kicsontoztam a csirkemellet, megmostam, vékony szeletekre vágtam, majd kipotyoltam. Minden szeletet megolajozott alufóliára helyeztem, megsóztam, borsoztam. Az így fűszerezett szeletekre hosszúkásra vágott sajtdarabokat, és előre megpárolt gombadarabokat tettem. Ezután felgöngyöltem a húst, és betekertem az alufóliába. A fóliába tekert hústekercseket kb. 15 percre lobogó vízbe dobtam, majd kivettem, hagytam kihűlni őket, és leszedtem róluk a fóliát. Ezt követően a tekercseket lisztbe, majd tojásba forgattam, és forró olajban kisütöttem.
Tepsis krumpli
Hozzávalók:
- 10 db. krumpli
- só
- olaj (napraforgóolaj, olivaolaj, fokhagymás, oregánós fűszerolaj ízlés szerint)
A krumplit meghámoztam, megmostam, négybe vágtam, majd egy edényben megsóztam, és csak egy annyi olajat csorrintottam rá, hogy a darabok enyhén olajosok legyenek. Ezután jól összeforgattam, egy tapadásmentes tepsibe borítottam, alufóliával lefedtem. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készült el. 30 perc után levettem róla a fóliát, és még 10 percig hagytam pirulni.
Gombaszósz
Hozzávalók:
- gomba
- 1 fej hagyma
- tejföl
- joghurt
- só
- bors
- örölt pirospaprika
- apróra vágott petrezselyem levél
- olaj
- 2 evőkanál liszt
Az apróra vágott hagymát az olajon megfonnyasztottam, hozzátettem a megvágott gombát (én csiperkét, rókagombát és fűgombát használtam), kevés vizet töltöttem alája, és megpároltam. Amikor a víz elpárolgott alóla, a lángról félrehúzva, késhegynyi pirospaprikát szórtam rá, hozzákavartam a lisztet, sóztam, borsoztam, felöntöttem fele rész tejföllel, fele rész joghurttal. Folyton kavargatva besűrítettem, végül megszórtam petrezselyemzölddel.
Íme az eredmény:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése