Hozzávalók:
- egy nagyobb csirkemell (de lehet pulykamellből is készíteni, én abból készítettem)
- két murok
- két petrezselyem
- egy kisebb zeller
- két fej fokhagyma
- három - négy dl tejföl
- só
- bors
- csípőspaprika
- két tojás sárgája
- két - három evőkanál leostyánecet
Elkészítés:
Kb. három liter vízben a pulykamellet a fele fokhagymával és sóval puhára főztem. Amikor felfőtt a habját leszedtem. Közben a megtisztított zöldséget a reszelő kisebb lyukú oldalán lereszeltem, a másik rész fokhagymát fokhagymanyomóval áttörtem. Egy másik edényben a zöldséget a fokhagymával együtt csorrintásnyi olivaolajjal és vízzel puhára pároltam. A megfőtt húst kivettem a levesből, és a csontról lefejtve kockákra vágtam. Ezután a megpárolt zöldséget és a kockára vágott húst hozzáadtam az alapléhez, még egy picit megsóztam, borsoztam. A két tojássárgát elkevertem a tejföllel és kevés levessel, majd a levest levéve a tűzről lassan hozzákevertem. Leostyán ecettel savanyítottam.
6 megjegyzés:
Nagyon finom, én is mikor főzök pacallevest, ilyet is készítek a barátnőmnek..de nekem is nagyon ízlik :)
Akkor már csak az marad,h jómagam is egyszer beszerezzem a hozzávalókat, aztán hajrá :)! Szeretem a finom leveseket, és egyáltalán, a finom ételeket (a hasmaról jobb nem is beszélni :D).
Kata, Jutka köszi a bejegyzéseket, nekem is nagyon tetszett a leves, pedig most készítettem először.
Nagyon érdekes, legközelebb kipróbálom.Nem ismertem ezt a receptet!
Biztos vagyok benne,hogy nagyon finom!Énis készítek hasonlót,mert a fiam nem szereti a pacallevest,viszont én kevesebb fokhagymaval,a zöldségek közűl csak a sárgarépa megy bele és rendes ecettel savanyítom.Néhány évvel ezelőtt ettünk ilyen levest a tengeren,ott görög csírkeleves volt a neve.Azt hiszem holnap el is készítem:)
Cecilia, Isten hozott nálam, tényleg finom ez a hamis pacalleves, és gondolom, hogy sokan szeretik, mert az én blogomon is az egyik legkeresettebb recept.
Megjegyzés küldése