Sajtkukac receptjén picit változtattam, de inkább csak a mennyiségeket illetően.
Hozzávalók:
- 500 g marhahús
- 6 - 8 sárgarépa
- 3 - 4 petrezselyem
- 1 kisebb cékla
- 1 fél fej káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál paradicsomlé
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál ecet (ha van lehet fűszerecet is: leostyán-, tárkonyecet)
- 2 - 3 babérlevél
- só
- bors
- tejföl
Egy kb. 3 litres fazékban szeletekre vágva, sóval megfőzöm a húst. Amikor főni kezd a habját leszedem. A hagymát felaprítom, a sárgarépát, a petrezselymet, a káposztát, a céklát hosszúkás, vékony csíkokra vágom. Egy másik fazékban olajon megpirítom a hagymát, majd hozzáteszem a céklát, a paradicsomlét, a cukrot, az ecetet, és a sót. Mindezt összekavarom és fél órát lefödve párolom. Ha nem ereszt elég levet, akkor kevés vizet is öntök alája, nehogy odasüljön. Fél óra után hozzáadom a többi zöldséget, és felöntöm a leszűrt húslével. Ha sótlan utánasózok, és beledobom a babérleveleket. Így főzöm tovább amíg a zöldségek megpuhulnak. Amikor a zöldségek már majdnem puhák a kockákra vágott húst is hozzáteszem, megborsozom. Forrón, tejföllel, csípőspaprikával tálalom.
2 megjegyzés:
Ez is finom!
Nekem nem elég piros, a lengyel, mint láttad az. Viszont az ukrán szakács valami hasonlót adott elénk, amikor ő készítette!
Seafalcon, biztos, hogy a tiedben erőteljesebb a cékla íze, nekünk ez nagyon bejött, bár a család nagy fenntartásokkal,volt még ezzel szemben is, de aztán nagyon ízlett nekik. Én és a párom pedig bevettük a sokszor készülő menübe.
Megjegyzés küldése