2016. november 20., vasárnap

Csíkos szelet

És ismét egy nagyon finom és nagyon mutatós sütit hoztam :) Próbáljátok ki ha tehetitek :)

Hozzávalók: A diós laphoz: 1 tojás, 5 evőkanál cukor, 1, 5 dl tejföl, 5 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 5 evőkanál darált dió. A kakaós laphoz: 1 tojás, 5 evőkanál cukor, 1, 5 dl tejföl, 5 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 5 evőkanál kakaó. A mákos laphoz:  1 tojás, 5 evőkanál cukor, 1, 5 dl tejföl, 5 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 5 evőkanál mák. A krémhez: 1 liter tej, 8 evőkanál búzadara, 2 tasak vaníliás cukor, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor. A tetejére: 2 evőkanál darált dió.
Elkészítése: A diós laphoz a tojást habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a tejfölt, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet, végül a darált diót, előmelegített sütőben, közepes hőfokon, sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük. Ugyanígy elkészítjük a másik két lapot is, csak a kakaóshoz a kakaóvalés szodabikarbónával elkevert lisztet adjuk hozzá, a mákoshoz a mákot. A krémhez a tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukor felét, beleszórjuk a búzadarát,állandó kavargatás mellett besűrítjük, hagyjuk kihűlni. A margarint habosra keverjük a megmaradt cukorral, amikor a tejbegríz kihűlt azt is belekavarjuk. A krémet háromfelé osztjuk, megtöltjük vele a lapokat, alul kerül a mákos, közbül a kakaós, legfelól a diós lap, végül a tetejét is megkenjük a krémmel, megszórjuk a darált dióval.

2 megjegyzés:

Ildikó Csaba írta...

Jaj, de beleharapnék! :) Mentettem, köszi! Biztos nyerő!

Kati írta...

Ildikó Csaba, az biztos :) Köszi :)